INFORMATION FRÅN STYRELSEN NR 9 2022

INFORMATION FRÅN STYRELSEN NR 9 2022

HÖSTENS FIXARDAG  9:E OKTOBER

Vi samlas söndag 9/10 kl. 10 på vår innergård för att hjälpas åt att städa lite extra i våra gemensamma utrymmen under ett par timmar och avslutar cirka kl. 12 med korvgrillning. Skicka gärna förslag på något du tycker behöver göras till styrelsen@brfkajen5.se.

NYTT ELPRIS 2,50 KR/KWH FR O M 1 OKTOBER

Förra veckan aviserade styrelsen om föreningens pris för elektricitet som successivt har ökat under året. Genomsnittlig kostnad senaste 12 månaderna är 2,20 kr/kWh och ökande. Kostnaden i augusti var 3,16 kr/kWh. Utan solceller hade kostnaden blivit 3,81 kr/kWh. Idag debiteras 1,80 kr/kWh till medlemmar och lokalhyresgäster. Tyvärr ser styrelsen nu sig tvingad att höja priset till 2,50 kr/kWh. Styrelsen följer utvecklingen noga och ytterligare justeringar kan bli nödvändiga. Elpriset inkluderar kostnad för el, elskatt, elcertifikat, elnätsavgifter och moms. Föreningen köper nu förnyelsebar el från Skellefteå Kraft. Det nya priset gäller fr o m oktober månad.

Du kan hjälpa till att hålla våra elkostnader nere genom att minska användningen av el och använda el när den är som billigast t ex mitt på dagen, natten och till viss del under helgerna. Hängtorka gärna tvätten istället för att torktumla. Det tillför både fukt nu när luften blir torrare och minskar elförbrukningen.

FÖRENINGENS APP LOOMER

Det börjar arta sig med appen Loomer och vi har idag 114 (av 193) lägenheter som har anslutit sig och 162 användare. Har du inte kommit i gång ännu så kontakta styrelsen på styrelsen@brfkajen5.se. Vi kommer att fylla på med information, dokument mm löpande, skulle ni sakna något så hojta till i appen eller mejla styrelsen.


Hälsningar styrelsen 2022-09-22