INFORMATION FRÅN STYRELSEN NR 2 2020

INFORMATION FRÅN STYRELSEN NR 2 2020

CORONAVIRUSET

Det har väl inte undgått någon om spridningen av covid-19 och vi i styrelsen vill bara påminna om rekommendationer från folkhälsomyndigheter och tips om hjälp i vårt område. Äldre och personer med underliggande sjukdomar befinner sig i riskgruppen för corona.

HJÄLP DIN GRANNE

Tillhör du riskgruppen i vår förening och behöver hjälp med något finns föreningens app Tmpl som du är mer än välkommen att använda vid behov av handling eller hjälp med annat. Vi är många grannar som vill och kan hjälpa till!
Har du inte tillgång till appen maila styrelsen@brfkajen5.se.

Det finns också flera grupper i Facebook som bl.a. ”Corona – hjälp till riskgrupper” för just Hägersten-Liljeholmens område.

Försök i största möjliga mån att undvika röra er bland andra människor i onödan, passa på att ta promenader för frisk luft mellan 9-11 sedan 13-15 då det inte rör sig lika mycket folk ute. På vår fina innergård finns det också möjlighet att få en stund i friska luften.
Klockan 20:00 varje kväll applåderar många i vårt område från sina balkonger i 1 min för att visa uppskattning för vårdpersonalen.

STANNA HEMMA NÄR DU ÄR SJUK ELLER TILLHÖR RISKGRUPPEN

De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom.
Känner du dig sjuk med något av dessa symtom ska du låta bli att träffa andra människor. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra och sprida smittan vidare. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning.

Tvätta händerna ofta, minst 30 sekunder med varm vatten och tvål. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Undvika att röra vid ögon, näsa och mun. Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol.

Hälsningar styrelsen 2020-03-20